2013 W.A.K.F. Országos Bajnokság – Zugló

pic1_6_4
2013 W.A.K.F. Országos Bajnokság Zugló

Múlt szombaton Zuglóban tartotta országos bajnokságát a hazánkban még fiatal, az Egyesült Államokban lévő központtal rendelkező W.A.K.F. (World Allstyle-Kickbox Federation) szervezet. Csapatunk meghívott vendégként vett részt. A szervezés korrekt volt, a ring meg kimondottan profi. Sok számunkra ismeretlen stílus képviseltette magát, voltak bokszolók, karatésok, kung-fu-sok. Csapatunkból 4 fiatal titánt (Vincze Zoárd, Vincze Hunor, Góman Renátó, Békefi Bendegúz) neveztünk be K1 és kick light szabályrendszerbe.

Először Zoárd lépett a ringbe, akinek 3×1,5 perces fellépése kemény csatának bizonyult. Ellenfele technikai hiányosságait hihetetlen akarással és bátorsággal pótolta, ami néha meglepte a mi fiúnkat. Szerencsére Zoárd képzettsége és rutinja minden menetben érvényesült, de hibák is láthatóvá váltak, melyeket ki kell javítania. Megérdemelt győzelem volt, dolgozni kellett a ringben, minden elismerésünk Zoárdé!

Őt testvére, Hunor követte a tatamin, hiszen a kick-light mérkőzések ott zajlottak. Ellenfele egy nagyon képzett és erős fiú volt, aki ellentmondást nem tűrően érvényesíteni akarta fizikai fölényét. Parázs bunyó alakult ki a két 12 éves srác között, melybe olykor szabálytalan technikák is becsúsztak s ezeket pontlevonással “jutalmazták” a bírók. Hunor olyan harci szellemről és állóképességről tett tanúbizonyságot, mellyel mindenkit meglepett, és a végén az ő kezét emelték magasba! Nagyon nagy harc volt, ha Andy Hug láthatta volna, büszke lett volna a kyo-s alapokkal rendelkező harcosunkra! Nagyon büszkék vagyunk Hunorra, csak így tovább!

Ezt követően Békefi Bendit szólították K1 szabályrendszerben a kötelek közé, aki egész nap nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott volt. Mi kicsit féltünk is ettől az “alacsony pulzusszámtól”, de szerencsére Bende minden félelmünket eloszlatta. Az első pillanattól kezdve kontrollálta a mérkőzést, és erejét jól beosztva, látványos technikákat bemutatva idő előtt befejezte a mérkőzést! A semleges nézők elismerését is elnyerte érett és technikás bunyójával!

Következő “fellépőnk” Góman Renátó volt, akinek sajnos csak light kick-ben volt ellenfele. A bátran támadó ellenfelét Renátó olyan kimért és precíz technikákkal “tanította” jobb modorra, hogy félteni kezdtük szegény srácot a kiütéstől, hiszen az Renátó leléptetését és vereségét jelenthette volna. Szerencsére sikerült lágyítani az ütések és rúgások erején, így végig tudott menni a mérkőzés, természetesen Renátó győzelmével! Minden létező technikát bemutatott a két menet alatt, öröm volt nézni!!!!!

Ezt követően Bendének volt még egy K1 és két kick light mérkőzése. A K1 mérkőzését ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, “mesteri” módon harcolt. Jóval magasabb ellenfelének semmi esélye nem volt a győzelemre, ez a mérkőzés sem ment végig! Törülköző be! Kick-light küzdelemben sajnos az első mérkőzésén egy kéz-kéz-láb kombináció után ellenfele megsérült, nem tudta folytatni a harcot. Itt kialakult egy kis vita, majd óvás, de a bírói kar, a vezető bíró és a videó visszanézése egyértelművé tette Bende győzelmét. A kick-light döntőben ellenfele egy nagyon szimpatikus és tiszta szívű fiú volt, de nem tudott gondot okozni Bendének.

Mind a négy fiú országos bajnok lett (Bende K1 és light-kick szabályrendszerben is), hét mérkőzésből hetet nyertünk, megnyertük a csapatbajnokságot és a Richtofit (főszponzor) kupáját is, melyet a legtöbb győzelmet elért csapatnak ítéltek oda! 100%-os mérlegünk mindenkit meggyőzött csapatunk erejéről és felkészültségéről! Ki kell emelnem, hogy a verseny ideje alatt nagyon sok új ismeretségre tettünk szert versenyzők, bírók és edzők személyében! Jó verseny volt, a W.A.K.F. versenyeit ezek után fogjuk látogatni (legközelebbi verseny Szigethalmon lesz, március 23-án). Horváth Ferenc mesternek köszönjük a lehetőséget, a meghívást!

Hajrá Győrfi Gym!!!!!!

© Győrfi Gym 2015. Edzések helye: Budapest 1067, Eötvös utca 11. Telefon: 20 311-8172