Harcosok klubja 2012 február

pic1_6_2
Ismét legyőzhetetlenek voltunk!

Fantasztikus siker, háromból három győztes mérkőzés, tomboló szurkolósereg és maximális elismerés kísérte csapatunkat február 11-én, az “aTeremben” megrendezett Harcosok klubja II. elnevezésű thaibox gálán!

A mostani gálán 2 új harcos debütált a ringben, Nagy Richárd (63 kg.) és Sényei Laci (81 kg.) személyében első meccses versenyzők léptek kötelek közé.

A “rutinosnak” mondható 14 éves Góman Renátó (45 kg.) októberben már letette névjegyét egy győztes mérkőzéssel, így most is ezt vártuk tőle. Ellenfele (Hun Boksz Se.) Csapó Elek már rutinos és nagy eredményeket elérő versenyzőnek számított. Renátó számára azonban ez a feladat is csak “ujjgyakorlatnak” tűnt, hiszen 3:0-ás, fölényes győzelmet aratott. A ringben jól elmozgott, rúgásai életveszélyesek voltak s bár ellenfele boksztudása meghaladta az ő tudását, a pontos távolságtartás és a megfelelő időpontokban elhelyezett feltartó rúgások megtették hatásukat.

Csapatunkból másodikként Nagy Richárd lépett a szorítóba Tóth Dávid (Mega Tech Tatabánya) ellen. Az első menet őrületes tempóban zajlott, Ricsi annyi kéz és lábtechnikát indított, ami egy egész estére elég lett volna. A 2. menet végén Ricsi egy jobb csapottal olyan pontosan eltalálta ellenfelét, hogy még a semleges publikum is “mentőért kiáltott”! A tatabányai harcos hosszú számolás után össze tudta szedni magát, amit segített a menet végét jelző gongszó is. A harmadik menetben minden harcosságára és szívósságára szüksége volt versenyzőnknek, mert ellenfele minden-mindegy alapon csak kiütésben bízhatott. És ezért mindent meg is tett. De az eredmény nem változott, Ricsi végig tudatosan bunyózott, megérdemelten aratott 3:0-ás győzelmet!!

Mire csapatunk harmadszorra jött ki a bemelegítő zónából a nézők, a bírók, sőt az ellenfelek is tudták, hogy Csabi ismét győzni engedte be a ringbe tanítványát, Sényei Lacit. Laci már MMA-ban és Kempo szabályrendszerben is mérkőzött, thaiboxban viszont csak most kezdte szárnyait bontogatni. Ellenfele Kóbor Gergő (King Gym) már 7 meccses, rutinos versenyzőnek számított, aki a meghatározott súlyhatárt (81 kg.) minimum 4 kilóval túllépte. Laci kérésére a sípcsontvédők lekerültek a lábakról, így az egész rendezvény legkomolyabb és leglátványosabb mérkőzésének néztünk elébe. Laci kondíciója és mentális összeszedettsége annyira rendben volt, hogy már az 1. menet kezdő másodperceitől az ő akarata érvényesült. Végig. Szemet gyönyörködtetően! Versenyzőnk mindenben felülmúlta ellenfelét, akit térdtechnikákkal, ütéskombinációkkal többször is megrendített rászámolást érően! A 2. menet maga a csoda volt! Egy újabb “Sényei roham” után Kóbor Gergő magatehetetlenül esett a kötelek közé, ahonnan csak bírói segítséggel lehetett kiemelni. A csarnok “felrobbant” népes szurkolóseregünk (külön említést érdemel a Re-Ka gym-ből megjelent sok-sok ismerős arc) őrült ovációjától, mindhárom versenyzőnk hatalmas szeretetet kapott az ott jelenlévőktől.

Jó érzés volt Győrfi Gym csapattagnak lenni! Hajrá Győrfi Gym!

© Győrfi Gym 2015. Edzések helye: Budapest 1067, Eötvös utca 11. Telefon: 20 311-8172